Kategorija | Izobraževanje, Operativa

Redne mesečne vaje

Dodano dne 09 februarja 2012 | Avtor: admin

Za nami sta še dve redni mesečni vaji, ki jih organiziramo v PGD Žetale, vsak prvi petek v mesecu z namenom sprotnega usposabljanja operativcev.

VAJA 6.1.2012:

Na vaji smo se seznanili z črpalkami ki jih imamo v vozilih (GVC, GVV) preizkusili vso armaturo za gašenje z vodo, cevi, ročnike, vodni top,.. Se pogovorili o taktikah gašenja in pristopu na požarišče. Prav tako smo ugotovili da hidrantno omrežje ki pokriva osnovno šolo Žetale in njeno okolico ne deluje pravilno. Saj smo uspeli dobiti le nekaj pičlih barov pritiska na hidrantu.

 

VAJA 3.2.2012:

To vajo smo namenili pripravi tečajnikov za vodjo enote, ki se bodo ta vikend udeležili zaključne vaje v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na IGu. Pripravili smo scenarij nekega vrjetnega dogodka in določili vodjo, ki je razdala naloge, ter vodila intervencijo. Vse skupaj smo v celoti predebatirali in opozorili na napake, izoblšave,… Tako menimo da so naši tečajniki ustrezno pripravljeni za prevzem odgovornosti in so pripravljeni samostojno voditi intervencijo, kar pa bodo morali dokazati še ta vikend na IGu. Ob tem jim zaželimo srečo, ki pa je tako ali tako ne bodo potrebovali saj imajo dovolj znanja. 🙂

Komentiraj