Kategorija | Operativa

Redne mesečne vaje

Dodano dne 03 decembra 2011 | Avtor: admin

Včeraj 2.12.2011 smo operativni člani začeli z rednimi mesečnimi operativnimi vajami, v sklopu katerih bomo poizkušali čim bolje spoznati opremo, tehniko, pravne zadeve,… Res je da letno nimamo veliko intervencij zato so te vaje še bolj potrebne, da ne pozabimo naučenega in sproti dopolnjujemo svoje znanje.

1. Redne mesečne operativne vaje:
– Spoznali smo se z opremo v vozilih, si izmenjali izkušnje, navodila glede opreme v vozilih in gasilskem domu.
– Preizkusili opremo (motorne brizgalne, agregate, izpihovalec), se pogovarjali o uporabi in varnostnih navodilih le teh. Prav tako smo se seznanili z pravilnim rokovanjem z dihalnimi aparati, kjer smo preizkusili tudi novo nabavljene laringofone, ki so se izkazali za zelo zadovoljive in jih priporočamo vsem notranjim napadalcem.
– Seznanili smo se z komunikacijo – radijskimi postajami, kanali ki jih uporabljamo, bontonu pri uporabi le teh.
– Poveljnik nam je podal nekaj navodil glede samih intervencij, od dobljenega poziva do odhoda domov. Glede vodenja intervencije, komunikacije z vodjo, vodji sektorjev, 112, poškodb na intervenciji, odhoda na intervencijo,…

Seveda nas velika večina vse to že dobro pozna, vendar se vedno najde nekaj kar smo morda spregledali, nismo točno vedeli, smo pozabili… – ravno to pa je namen teh vaj.

V nadaljne načrtujemo interno izobraževanje prve pomoči, tehnik gašenja, gašenje na višini, vrvne tehnike spuščanja z višin,…

Komentiraj