Kategorija | Drugo

Gasilci častni Slovenci leta 2010

Dodano dne 03 februarja 2011 | Avtor: admin

Slovenski gasilci so pretekli konec tedna dobili pomembni javni priznanji. V športni dvorani v Litiji so v soboto, 22. januarja, po izboru bralk in bralcev Nedeljskega dnevnika poleg naziva Slovenec leta 2010, ki ga je dobil boksar Dejan Zavec, podelili tudi priznanje častni Slovenec leta 2010, in sicer so ga dobili vsi slovenski gasilci. Priznanje so prevzeli člani operativne enote Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje – Sap, ki so se izkazali v reševanju ob največjem verižnem trčenju 38 vozil na avtocesti pri Grosupljem. V Nedeljskem dnevniku so poudarili, da so se gasilci, ki jih je v Sloveniji več kot 133.000, preteklo leto še posebno izkazali kot najbolj množična in učinkovita sila ob naravnih nesrečah. Njihovo delo ni le gašenje požarov, temveč tudi pomoč ob požarih, poplavah in prometnih ter množičnih nesrečah, še posebno pa so se izkazali ob zadnjih jesenskih poplavah.

Prestižno priznanje je gasilcem izročila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je poudarila veliko nesebičnost slovenskih gasilcev.

Poklicni gasilec Gasilske brigade Koper in član Prostovoljnega gasilskega društva Piran Peter Ventin je po izboru poslušalcev in poslušalk Radia Koper ter bralcev in bralk Primorskih novic postal osebnost Primorske 2010. Peter Ventin je v lanskih septembrskih poplavah nesebično pomagal rešiti tri človeška življenja, in sicer dveh italijanskih državljanov, ki jima je deroča Dragonja odnesla avto in sta splezala na drevo, ter gospe, ki je bila v tisti hudi nedeljski noči ujeta v vinogradu.

Vir: mors.si

Komentiraj